Programvara

Posted by Jacques Chile at 1:49 AM

Tuesday, January 13, 2009

Hårdvara är den komponent som gör att datorn fungerar. Det är den drivande kraften bakom hur en dator. Programvaran består av program som gör det möjligt för en dator att utföra en specifik uppgift. Programvaran på en dator skulle omfatta programvara som en ordbehandlare som gör det möjligt för en användare att utföra en viss uppgift. Det finns också systemprogram som ett operativsystem som gör det möjligt för andra program att fungera och fungera smidigt utan krångel. Termen mjukvara som särskilt reserverats för programmering instruktion strömmar för att driva von Neumann arkitektur, det vill säga för förfarandemässiga programmering.

Programvaran laddas i RAM (Random Access Memory) på en dator och den körs i CPU (Central Processing Unit). Tal på den lägsta nivå, programvara består av en maskin språk som är specifikt för en enskild processor. Machine språk är vanligtvis skrivna på hög programmeringsspråk. Programvaran kan också vara skriven på en församling språk. John W. Tukey under år 1958 används termen "programvara" för första gången. Generellt datorprogram är indelat i följande typer:

Systemprogram: Denna typ av programvara som hjälper till att köra datorn och hårdvaran i datorn. Detta inkluderar operativsystem, drivrutiner, diagnosverktyg, servrar windowing system, verktyg och andra ansökningar. Syftet med detta program är att isolera applikationer programmerare så mycket som möjligt.

Programmering programvara: Denna typ av programvara som i allmänhet ger verktyg för att hjälpa programmerare skriftligen datorprogram och programvara med hjälp av olika programmeringsspråk på ett bekvämt och användarvänligt sätt. De verktyg som används skulle omfatta textredigeringsprogram, kompilatorer och tolkar, linkers, debuggers och andra ansökningar. Dessa verktyg är sammanslagna till en programvara bunt med en integrerad utvecklingsmiljö (IDE).
Application Software:: Denna typ av programvara som gör det möjligt för slutanvändaren att utföra en eller flera specifika uppgifter som är icke-datorrelaterad.


Allwondersgifts erbjuder ett brett utbud av mjukvara presenter och andra gåvor för alla tillfällen.

0 comments: