Personal Computer Gåvor

Posted by Jacques Chile at 1:52 AM

Sunday, January 18, 2009

Speciellt utformad för personer, en dator är en så kallad på grund av sin storlek, kapacitet, pris och användning. Termen populariserades genom Byte Magazine och även Apple. Apple populärt denna termin och med att en Apple II på marknaden under slutet av 1970-talet och början av 1980-talet. Senare denna term populariserades av IBM med IBM Personal Computer. Persondatorer är också känd under namnet hemdatorer. Ibland har datorer som körs på Microsoft Windows som operativsystem är också ges namn av personliga dator trots mistakenly.Before Mikroprocessorn kom till i början av 1970-talet, datorer i allmänhet var stort och dyrt system som i huvudsak ägs av stora företag hus, myndigheter, universitet och andra liknande institutioner.
Tidigare till tillkomsten av mikroprocessor, slutanvändarna av datorn ofta inte interagera med maskinen direkt men skulle förbereda uppgifter för maskinen på "off line" utrustning såsom kort slag istället.
Ett antal uppdrag som är tänkt att vara för datorn skulle samlas och bearbetas i batch-läge. Användarna har möjlighet att samla in resultaten efter uppgift har varit klar. Det kan även ta en hel del timmar eller till och med några dagar mellan att lämna in ett arbete till computing centrum och tar emot produktion. Vid mitten av 1960-talet, en mer interaktiv form av att använda datorer utvecklas kommersiellt. Flera dataterminalerna låta många människor att dela användningen av en Stordator processor. Några exempel på tidiga mini datorer som kan betraktas som persondator skulle omfatta Linc och PDP-8, VAX och större minidatorer från Digital Equipment Corporation (DEC), Data General, Prime Computer.
Dessa datorer var mycket stora jämfört med dagens standard dator storlek. Om kategoriseras i åtanke storlek och portabilitet, persondatorer skulle falla under följande sub huvuden:

* Stationära datorer
* Bärbar dator eller bärbara datorer
* Personliga digitala assistenter (PDA)
* Bärbara datorer
* Tablet datorer
* Påsättsdatorer



De olika komponenterna i en dator skulle omfatta moderkort, CPU (Central Processing Unit), Main minne massminne, Videokort
Allwondersgifts erbjuder ett brett urval av data Gåvor och presenter för alla tillfällen.

0 comments: