Lista Gåvor

Posted by Jacques Chile at 1:52 AM

Saturday, January 17, 2009

Det finns olika typer av datorer som finns på marknaden idag. Bortsett från de vanliga stationära dator, som också kallas dator finns det bärbara datorer som är mer känd som bärbara datorer. De olika delsystemen typer av bärbara datorer skulle omfatta följande:

Ultraportables: Den här typen av laptop har en skärm som är i allmänhet mindre än 12 inches diagonalt och väger mindre än 1,7 kg. Tangentbordet på en sådan laptop i allmänhet inte full storlek. Denna typ av en bärbar dator är riktade till affärsresenärer som behöver små, lätta bärbara datorer. Denna typ av en bärbar dator är i allmänhet mycket kostsamma och har förlängt batteritid och hus energibesparing CPU


Tunn och ljus: Dessa bärbara datorer i allmänhet väger mellan 1,8 kg och 2,8 kg. Skärmstorlek på denna typ av laptop är mellan 12 och 14 inches diagonalt. Exempel på denna typ av bärbar omfattar Sony VAIO Apple Mac Book och Dell XPS M1210.

Desktop ersättning datorer: De är kraftfulla bärbara datorer som i allmänhet är avsedda att användas i en fast anslutningspunkt och inte tagit ut alltför ofta på grund av sin vikt och storlek. Dessa bärbara datorer har jämförelsevis begränsad batteritid som sällan sträcker sig längre än tre timmar på grund av att hårdvaran i den här datorn inte är optimerade för effektiv energianvändning. Den första kommersiellt tillgängliga bärbara datorn var Osborne 1 laptop som trädde i förgrunden under år 1981. Popularitet och användning av bärbara datorer ökade med tid när tekniken förbättrats under 1990-talet. Priserna för dessa laptops också minskade på motsvarande sätt. Flera tekniska framsteg specifika för bärbara datorer genomfördes med tiden såsom förbättrad batteritekniken, energibesparing processorer, förbättrad LCD-skärm, bättre hårddisk teknik, förbättrad konnektivitet. Vissa komponenter är specifika för en bärbar dator och inte i en stationär dator. Dessa komponenter inkluderar litium ion, dockningsstationer, externa AC-omvandlare, och pekar käpp eller touch pad.

0 comments: