Blomväxterna

Posted by Jacques Chile at 2:04 AM

Sunday, February 15, 2009

Det vetenskapliga namnet för blommande växter är "Gömfröiga växter. Blommande växter består av cirka 90 procent av växtriket. De totala antalet arter som omfattas av detta växtriket i blomväxterna kategori överstiger 230000 och många tropiska arter som ännu inte är namngiven. Vid varje tänkbart livsmiljö om jord Ni som skyldig för att hitta blommande växter. Från öken till slätter och frodiga berg ängar till snörika områden på jorden, att denna växtarter som är rådande. Vissa växt kvar submersed under vatten. Dessa typer av växter som kallas ibland för en "seagrasses".

De är få i antal. Denna typ av anläggningen omfattar cirka 50 arter i 12 släkten. Generellt sett är alla blommande växter producerar någon typ av blommor organ som är funktionellt. I vissa blommor familjer såsom Lemnaceae, blommorna är mikroskopiska och sällan ses av en observatör lättsinnigt. Den solros familj (Asteraceae), med ca 24000 arter, orchid familj (Orchidaceae) med cirka 20000 arter, och baljväxter eller pea familj (Fabaceae) med cirka 18000 arter är de tre största blomväxt familjer bland blommande växter. I staten Kalifornien omfattar cirka 5.000 inhemska och NATURALISERAD arter av blomväxt familj.

. Av dessa finns 5000 arter, 41 procent av dem tillhör följande sex anläggning familjerna: solros familj (Asteraceae), gräs familj (Poaceae), baljväxter familj (Fabaceae), lejongapsgen familj (SCROPHULARIACEAE), senap familj (Brassicaceae) och starr familj (Cyperaceae). Den solros familj (Asteraceae) med 24.000 arter och orchid familj (Orchidaceae) med 20.000 arter är de två största anläggning familjerna.

Några av de största bland de icke vedartade växter i växtriket bland blomväxterna kategorin omfattar HALVGRÄS, lupiner, asters, lök, tyglar orkidéer, träd orkidéer, lökens blad orkidéer, dans dam orkidéer, indigokarmin, fux, geranium, NATTSKATTA , penstemon och locoweeds.

0 comments: